ESPAÑOL Bullet PORTUGUÊS Bullet NEDERLANDS Bullet ENGLISH

Centrum voor Strategische Defensie Studies

Onder auspiciën van de Zuid-Amerikaanse Raad van Defensie van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties, hebben de ministers van Defensie van UNASUR op 10 maart 2009, ingestemd met de oprichting van het Centrum voor Strategische Defensie Studies, een permanent orgaan van de CDS dat onder andere tot doel heeft, "het genereren van strategisch denken op regionaal niveau, welke bijdraagt aan de coördinatie en harmonisatie van het defensiebeleid in Zuid-Amerika".

Dit orgaan behoort tot de Defensie Raad, de eerste institutionele instantie van UNASUR met een permanent karakter. Zij is gevestigd in Buenos Aires. De formele opgerichting vond in Argentinië plaats na de ondertekening van de zetelovereenkomst tussen UNASUR en de Argentijnse regering.

Zoals bepaald in haar statuten, is de missie van het Centrum voor Strategische Defensie Studies: het bijdragen aan de consolidatie van de beginselen en doelstellingen die de landen in Zuid-Amerika hebben vastgesteld voor de Raad van Defensie, waaronder Zuid-Amerika te consolideren als een zone van vrede; transparantie en wederzijds vertrouwen bevorderen; een Zuid-Amerikaanse identiteit en een gemeenschappelijke visie terzake defensiekwesties te creeeren; en het coordineren van de gezamenlijke posities in de regio.

CONTACT

Telefoon: +54 11 6091-2561

Email: secretaria.ceed@unasursg.org

Carlos Pellegrini 1285 - 2de Etage
Ciudad Autónoma de Buenos Aires
Republiek Argentinië

PORTFOLIO HIGHLIGHTS