ESPAÑOL Bullet PORTUGUÊS Bullet NEDERLANDS Bullet ENGLISH

Register van Militaire Inventaris Zuid-Amerika

Het Register van militaire inventaris in Zuid-Amerika (RESIM) dat door het CEED wordt samengesteld aan de hand van de respectievelijke formulieren van militaire inventaris (Fosim), is een effectief instrument om transparantie en vertrouwen op het gebied van defensie te bewerkstelligen. Naast het overzicht van defensie-uitgaven in Zuid-Amerika, is dit instrument een verdieping van het vertrouwen in de defensie- en militaire samenwerking tussen de landen van de Defensieraad.

Door middel van een zelf-ontwikkelde methodologie, registreert en sistematiseert het Register de informatie, waardoor de Zuid-Amerikaanse realiteit op dit gebied transparant wordt gemaakt en inhoudelijk wordt bijgedragen tot het bevorderen van de regionale integratie. Deze regionale inventaris is het resultaat van een institutioneel proces en de collectieve inspanning van de twaalf lidstaten van de Defensieraad.

Voor het opstellen van deze inventaris voert het CEED, de technische instantie die hiervoor verantwoordelijk is, de volgende activiteiten uit:

a) Ontvangen van informatie van de twaalf lidlanden (Fosim-nationaal) over elk één van de wapensystemen in de defensiesector, verstuurd door de ministeries van Defensie op basis van een methodologisch ontwerp (handleiding)

b) Systematisering en analyse van de informatie uit de nationale formulieren, waarbij de integratie van data van de twaalf lidstaten volgens verschillende categorieën en subcategorieën plaatsvindt, waardoor de formulering van het regionaal product “Zuid-Amerikaans Register van Militaire Inventarissen” mogelijk is. In dit verband heeft dit institutioneel instrument als doel het verschaffen van input voor de besluitvorming en de uitvoering van regionaal beleid door de Zuid-Amerikaanse Defensieraad.

  • 1
  • 2
  • bootstrap carousel
  • 4
11 22 33 44

Handleiding voor het Gebruik van het Zuid-Amerikaans Formulier Voor Militaire Inventarissen (Fosim)

Statuut Zuid-Amerikaans Register Voor Militaire Inventarissen

CONTACT

Telefoon: +54 11 6091-2561

Email: secretaria.ceed@unasursg.org

Carlos Pellegrini 1285 - 2de Etage
Ciudad Autónoma de Buenos Aires
Republiek Argentinië

PORTFOLIO HIGHLIGHTS