ESPAÑOL Bullet PORTUGUÊS Bullet NEDERLANDS Bullet ENGLISH

Defensie en Natuurlijke Hulpbronnen

Het studiegebied "Defensie en Natuurlijke Hulpbronnen", toegevoegd aan Prospective and Strategy van het werkplan van het CEED, waarvan het eerste product "Studie Zuid-Amerika 2025" is, heeft als voornaamste doelstelling het identificeren van mogelijkheden, kansen, uitdagingen en eventuele risicofactoren of bedreigingen, vanuit het perspectief van regionale veiligheid en defensie.

Het eerste deel van de "Survey Zuid-Amerika 2025", is gericht op de huidige situatie en het projecteren van trends tot 2025 met betrekking tot het gebruik en de vraag naar strategische natuurlijke hulpbronnen in de regio. Het document omvat de algemene categorie van natuurlijke hulpbronnen om hun strategisch karakter, namelijk hernieuwbare en niet-hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen bestaande uit: water, niet-metaalertsen, metaalertsen en metalloïden, energie bronnen, bodem- en productiecapaciteit, alsmede visvoorraden en biodiversiteit.

Voor deze natuurlijke hulpbronnen wordt een gedetailleerde studie uitgevoerd, verbandhoudende met: i) de omvang en kwaliteit van de reserves in Zuid-Amerika, in relatie tot het mondiaal totaal; ii) de belangrijkste toepassingen van deze hulpbronnen en hun toekomstige technologische relevantie; iii) investeringen in deze hulpbronnen in de regio; en iv) de trend op het gebied van prijzen alsook de belangrijkste regio´s en landen die vraag uitoefenen naar deze hulpbronnen.

De tweede fase van het onderzoek richt zich uitsluitend op specifieke aspecten die betrekking hebben op defensie in haar regionale dimensie en het gebruik van participatieve diagnostische instrumenten om kwetsbaarheden te kunnen identificeren. Natuurlijke hulpbronnen zijn in alle dimensies staatsverantwoordelijkheid in het bijzonder vanwege het directe verband met defensie.

  • 1
  • 2
  • bootstrap carousel
  • 4
11 22 33 44

"Survey Zuid-Amerika 2025"

CEED - November 2015

Seminar Workshop "Defensie en Natuurlijke Hulpbronnen: Visie op de toekomst"

CEED - Mei 2017

CONTACT

Telefoon: +54 11 6091-2561

Email: secretaria.ceed@unasursg.org

Carlos Pellegrini 1285 - 2de Etage
Ciudad Autónoma de Buenos Aires
Republiek Argentinië

PORTFOLIO HIGHLIGHTS